Beyaz kil maskesi

Bunu Paylaş :
Kil maskesi; tıpkı kullanıldığı malzeme olan kil gibi birbirinden farklı renklerde karşımıza çıkan bu maskeler, cildimizi arındırarak, daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlarken, aynı zamanda özellikle yaşlanmayla birlikte gelen kırışıklıklara da büyük oranda etki ederek ortadan kalkmasını sağlar. Etki biçimleri renklerine göre değişen kil maskelerinden bugün "beyaz" renkte olanı ele alacağız.

Çok uzun bir yazı yazıp sizleri sıkmak istemiyorum, doğrudan beyaz kil maskesi hakkında en çok merak edilen bilgileri sıralayacağım.

Cilt bakımı konusunda öyle sanıyorum ki en çok kullanılan cilt maskelerinden biri de kildir. Eğer, cildinizle birebir uyum sağlanırsa ve düzenli olarak maskenin uygulanması mümkün bir hale getirilirse, kısa sürede ciltteki birçok sorundan kurtabilirsiniz.

Kimler beyaz kil maskesini tercih eder?

- Daha çok kuru ve yıpranmış cilde sahip olanların uygulayarak, kalıcı bir çözüm yolu aradığı kil maskesi türüdür. İçeriğinde cilt açısından oldukça yararlı bileşenleri barındırdığı için uygulandığında birçok sorunu kökünden hallederek, geçici değil kalıcı sonuçlar doğurur.

- Aslına bakarsanız, beyaz kil maskesi her türlü cilt tipine rahatlıkla uygulanabilir. Fakat, nedendir bilmiyorum ama sosyal medyada gördüğüm kadarıyla daha çok kuru cilt tipine sahip olanlar merak ediyor ve uyguluyor.

- Birçok şifalı bitkiyle birlikte karıştırılıp etki düzeyi arttırılabilir.

Beyaz kil maskeleri

Kil maskesi türlerinin en yaygın olarak kullanılanıdır. Aktarlarda en çok satılan ve bol miktarda üretilen ve günümüzde neredeyse apayrı bir sektör haline gelen bir cilt bakım uygulaması ürünüdür.

3 yemek kaşığı beyaz kil
2 damla kayısı yağı
3 damla zeytinyağı
1 bardak Su

Kil içerisine önce kayısı yağı, daha sonrada zeytinyağı ilave edilir. En son ılık su ilave edildikten sonra; krem kıvamında bir maske elde etmiş olacaksınız. Yüzünüze ince bir tabaka halinde sürdüğünüz kil maskesini 10 dakika bekletebilirisiniz. Haftada bir kere uygulanan kil maskesi; cildinizdeki lekelere ve siyah noktalara iyi gelecektir.
Bunu Paylaş :

0 Yorum Yapıldı "Beyaz kil maskesi"

Yorum Gönder